Sikkerhedsrunderinger og Sikkerhedsmøder

Sikkerhedsrunderinger og Sikkerhedsmøder

Bygherren har ansvar for at have en koordinator til, at udarbejde en skriftlig plan for sikkerhed og sundhed (PSS), når det må forventes, at bygge- eller anlægsprojektet vil få et omfang og en kompleksitet, der betyder, at der under byggearbejdet vil være mindst to virksomheder, der tilsammen beskæftige mindst 11 personer på samme tid på bygge- eller anlægspladsen (store byggepladser).

Ved byggeprojekter, hvor det må forventes, at der aldrig vil blive beskæftiget mere end ti personer på samme tid (små og mellemstore byggepladser), skal bygherren kun udarbejde en plan for sikkerhed og sundhed for den del af arbejdet på byggepladsen, som vil være omfattet af reglerne om særligt farligt arbejde.

Bygherren er ansvarlig for at koordinere sikkerheden og sundheden på byggepladsen, når der er mere end en virksomhed på byggepladsen på samme tid.

På store byggepladser skal bygherren afholde opstarts- og sikkerhedmøder for alle virksomheder og gennemføre sikkerhedsrunderinger. Her gennemgår bygherren sikkerheden på byggepladsen sammen med virksomhederne for at identificere eventuelle sikkerhedsproblemer.

Sikkerhedsrunderinger på byggepladser skal minimum foregår hver 14 dag med efterfølgende sikkerhedsøde, hvor hvert firma som er med i byggeprocessen har pligt til at deltage.

Vi sørger for det hele, Vi holder øje med sikkerheden.