Cyber security på maskiner

Cyber security på maskiner

Cyber security på maskiner eller Hackersikring af maskiner, er et forholdsvist nyt emner for mange endnu. Men dette bør tages meget seriøst for alle som har udstyr opkoblet til deres netværk, uanset om dette er internt netværk (LAN) eller direkte til internettet (WAN).

Farer kan bestå i et sårbart styresystem (PLC hardware), HMI panel eller måske sårbarhed i styresystemets sikkerhedskreds. Så udnyttelse af disse sårbarheder kan resultere i alt fra tyveri af produktionsdata, til fejl på sikkerhedskredsen som kan føre til personfarer for operatører. Det værste er at dette er rigtigt svært at opdage før problemet opstår.

Et andet overset problem er at en sårbarhed på en maskine, kan være en adgangsdør for en hacker ind til hele virksomhedens interne netværk.

Det bedste der kan gøres er altså at forhold sig til brugen af diverse kommunikation på maskinen, og hvordan det kan beskyttes mod sårbarheder.

Usafe ApS kan hjælpe med rådgivning i forhold til maskinerne, denne rådgivning kombineres som regel med et samarbejde fra kundens IT-afdeling eller andre specialister.